Peste 600 de profesori şi elevi olimpici sunt premiaţi de ISJ Iaşi în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie

gavrila_camelia4.jpgPeste 600 de elevi, olimpici naţionali şi internaţionali, şi profesori din judeţul Iaşi sunt premiaţi, marţi şi miercuri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Excelenţei în Educaţie. Titlul “Elevul anului” a fost acordat lui Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa, din Iaşi care a reuşit, în decursul anului şcolar încheiat, dar şi prin activităţile desfăşurate anterior, să acumuleze un mare număr de premii şi distincţii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, cât şi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului.

“Participarea la aceste olimpiade oferă experienţe unice. Cea mai importantă parte, atunci când participi la astfel de competiţii, este experienţa pe care o dobândeşti, nu doar faptul că ai participat. A participa la o fază internaţională înseamnă pregătire suplimentară, în afara orelor, devotament. Olimpiada este încăperea în care toate cuvintele mele se adună şi vibrează pentru viaţă”, a declarat jurnaliştilor Tudor Cristian Cozma. Titlul de “Profesorul anului” i-a fost conferit unuia dintre cei patru îndrumători ai acestuia, Paula Gavrilescu.

Gala Excelenţei este cel mai important eveniment educaţional al anului, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. “Gala Excelenţei 2015 continuă tradiţia nobilă a omagierii elevilor şi profesorilor care au confirmat valoric prin reuşite la olimpiade şi concursuri, ilustrând astfel comunicarea culturală profundă între maeştri ai educaţiei şi discipoli pasionaţi de ştiinţe, arte, sport sau tehnică. Alături de cele două zile de festivităţi, în completarea activităţilor de pregătire derulate prin Centrul de Excelenţă, consemnăm şi apariţia unui nou număr al Revistei Excelsior, reconstituire a unei istorii recente a succeselor şcolii ieşene, elogiere a profesorilor care au modelat elevi de excepţie, pasionaţi, studioşi şi talentaţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi îşi reconfirmă opţiunea pentru educaţia de calitate, pentru standarde înalte şi posibilitatea de a oferi elevilor oportunităţi de formare şi devenire profesională”, a declarat iniţiatoarea evenimentului, prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi.

Conform tradiţiei instituite la ediţia precedentă, în cadrul Galei Excelenţei vor fi premiate şi proiecte educaţionale ieşene de succes, cunoscute şi apreciate la nivel naţional. Elevii şi profesorii premiaţi în cadrul Galei Excelenţei primesc, în semn de apreciere, diplome, plachete, cărţi, albume de artă, enciclopedii, CD-uri cu muzică clasică, premii în obiecte electronice şi în bani, în funcţie de relevanţa concursului şi a premiilor obţinute. AGERPRES