Centrul de Analiza Discursului, la zece ani de activitate în cadrul Universităţii Suceava

suceava_universitate.jpgSala de Lectură a Bibliotecii Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) găzduieşte, vineri, pentru a marca un deceniu de activitate al Centrului de Analiza Discursului (CADISS) din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, masa rotundă cu tema ”10 ani de CADISS”, a declarat prorectorul instituţiei academice, Ştefan Purici. În cadrul manifestării, organizate de prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu şi prof.univ.dr. Rodica Nagy, va fi lansat volumul ”Dicţionarul de analiză a discursului”, coordonat de prof.univ.dr. Rodica Nagy, precum şi ultimul număr al Revistei ANADISS. CADISS a fost înfiinţat în anul 2005, la iniţiativa prof.univ.dr. Sanda – Maria Ardeleanu, împreună cu o echipă de profesori şi cercetători din cadrul USV.

Potrivit lui Ardeleanu, CADISS îşi propune să adune ”forţe ale societăţii, alături de cercetători din universităţi, lingvişti în marea lor majoritate, în obiectivul generos de a contribui la dezvoltarea unei discipline relativ tânără dar foarte dinamică, cu valenţe pluri-, inter- şi transdisciplinare, şi anume Analiza discursului”. Totodată, Ardeleanu a spus că revista de analiza discursului ANADISS, susţinută financiar de USV, a fost înfiinţată în 2006, ”pentru că aveam nevoie şi de o tribună de difuzare a rezultatelor cercetărilor noastre”.

”La acest moment al bilanţului, doresc să le mulţumesc tuturor celor care au investit timp şi pasiune în CADISS şi ANADISS devenite, iată, la 10 ani de existenţă, embleme ale calităţii cercetării universitare la Suceava”, a spus Ardeleanu, director CADISS şi redactor şef ANADISS. AGERPRES