Liviu Dragnea: “Am convenit cu sindicatele din Educaţie constituirea un grup de lucru pentru elaborarea unui acord”

dragnea_liviu2013.jpgPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ s-a convenit crearea unui grup comun de lucru în vederea elaborării până la finele lunii ianuarie a anului viitor a unui acord în cadrul căruia să fie cuprinse soluţii, inclusiv legislative, la problemele reale ale sistemului şi un calendar de implementare a acestora.

“Am avut o întâlnire foarte bună, din punctul meu de vedere, cu două federaţii sindicale importante – ‘Spiru Haret’ şi FSLI -, federaţii sindicale din Educaţie, pe marginea unui proiect de acord de colaborare între cele două federaţii şi PSD prin care încercăm şi noi şi dumnealor să rezolvăm multe chestiuni din sistemul educaţional, probleme cu care se confruntă acest sistem”.

“Am stabilit că în perioada următoare vom face un grup de lucru comun cu specialişti de la noi şi cu specialişti de la dumnealor, în aşa fel încât până la sfârşitul lunii ianuarie acest acord să fie finalizat şi să fie, de fapt, un document rezonabil şi realist care să cuprindă, pe de-o parte care sunt problemele reale ale sistemului, care sunt măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse în special ca şi inţiative legislative şi legi adoptate şi un calendar de implementare a acestora”, a detaliat liderul social-democraţilor, la finalul întâlnirii cu sindicaliştii.

În context, Dragnea a subliniat că educaţia nu este o prioritate a ”stângii sau a dreptei”, adăugând că s-a convenit ca în cadrul grupului de lucru “toate abordările să fie strategice”. “Dacă va fi un document bun, sănătos, sunt convins că şi celelalte partide îl vor susţine. Educaţia nu este o prioritate a stângii sau a dreptei, este o prioritate naţională în mod real”, a mai spus liderul PSD. AGERPRES