ALDE va semna un acord cu sindicatele din Educaţie pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu

Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie – “Spiru Haret” au convenit să semneze un acord privind rezolvarea problemelor din domeniul Educaţiei, document ce urmează să fie definitivat în cursul lunii ianuarie.

“Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, reprezentată de copreşedintele Daniel Constantin şi prim-vicepreşedintele Daniel Barbu, a avut joi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie – “Spiru Haret”. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii pe marginea unui acord propus de cele două federaţii sindicale din educaţie, acord în baza căruia să fie găsite soluţiile optime pentru rezolvarea problemelor din educaţie. (…) De asemenea, s-a convenit asupra constituirii unui grup de lucru comun, care urmează să definitiveze acordul în cursul lunii ianuarie 2016″, se arată într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, ALDE se angajează să susţină şi să promoveze acest acord, pe care reprezentanţii celor două sindicate din sistemul de educaţie îl vor prezenta şi celorlalte partide politice parlamentare.

“Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii, pe lângă dezbaterile ce au avut loc pe tema acordului amintit, s-au exprimat îngrijorări cu privire la modul în care a fost alcătuit bugetul Educaţiei pe anul 2016. Analiza comună a participanţilor la discuţiile de astăzi (joi – n.r.) a reliefat că există un pericol real în ceea ce priveşte posibilitatea unei reduceri substanţiale de posturi în cadrul segmentului de învăţământ preuniversitar”, se mai precizează în comunicatul de presă.

La întâlnirea conducerii ALDE cu reprezentanţii FSLI şi cei ai Federaţiei “Spiru Haret” a participat şi fostul ministru al Educaţiei Naţionale, Sorin Câmpeanu. AGERPRES