Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a fost premiată la Gala Națională a Voluntarilor 2015

gala_voluntarilor_2015.jpgPentru al cincilea an consecutiv, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a fost nominalizată la Gala Naţională a Voluntarilor, care s-a desfășurat, zilele trecte, la Bucureşti. Proiectului „Prevenția în sănătate în județul Arad”, desfăşurat pe tot parcursul anului 2015, a fost nominalizat printre cele mai importante cinci proiecte din domeniul sănătăţii din Romania din acest an. Proiectul reprezintă continuarea firească a acțiunilor de prevenție și profilaxie desfășurate de Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, proiecte în urma cărora, în ultimii cinci ani, peste 20000 de persoane din municipiul și județul Arad au beneficiat de investigații și analize medicale gratuite.

Şi în acest an, una dintre cele două nominalizări a fost adresată voluntarilor. Astfel, unul dintre cei mai activi membri ai asociaţiei, Alexandra Alb, studentă în anul III, Specialitatea Medicină Dentară, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a fost nominalizată la categoria „Voluntarul anului 2015 în domeniul sănătate”.

Asist. univ. drd. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni, a declarat: „Urmărind două direcții principale, A.S.M.A. a desfășurat în acest an 86 evenimente, acțiuni de prevenție, conștientizare, profilaxie și depistare precoce a afecțiunilor cardiovasculare și a diabetului, cu aproape 4000 de pacienți investigați gratuit, în decursul a peste 90 de zile de proiect efectiv. De asemenea, 1000 de elevi din ciclul liceal au fost incluși într-un proiect de educație medicală în școlile din municipiu, în perioada mai – iunie 2015. În total, peste 430 de voluntari, studenți mediciniști, medici rezidenți, medici specialiști, medici de familie și cadre didactice și-au adus contribuția la buna desfășurare a proiectului „Prevenția în sănătate în județul Arad”, totalizând aproape 2000 de ore de voluntariat. Acțiunile de prevenție au fost desfășurate, în acest an, în municipiu și în 18 localități din județul Arad.”

Gala Națională a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment de recunoaștere a meritelor voluntariatului la nivel național. În seara evenimentului au fost prezenți 300 de reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice. Evenimentul a avut ca temă călătoria prin experiențele de voluntariat. Gala Națională a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM în România”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG în România.