Modificări ale reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobate de ISJ Arad

elevi_in clasa.jpgConsiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a analizat şi aprobat reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar care va funcţiona în anul şcolar 2016-2017, la nivelul judeţului, informează printr-un comunicat de presă Laura Nădăban, purtător de cuvânt al ISJ Arad.

“Datorită fluctuaţiilor efectivelor de elevi din cadrul unor localităţi, reţeaua şcolară se restructurează, urmând ca în localităţile din judeţ să intre în sistem o şcoală primară şi o grădiniţă cu program normal, urmând să iasă din sistem 4 şcoli primare şi 4 grădiniţe cu program normal. Totodată, la nivelul municipiului Arad vor intra în sistem trei grădiniţe particulare cu program prelungit, alte două grădiniţe particulare urmând să iasă din sistem. Cea mai importantă modificare va fi însă comasarea prin fuziune a Şcolii gimnaziale nr 5 cu Liceul Tehnologic ‘Iuliu Maniu’, în urma căreia va rezulta Liceul Naţional de Informatică”, a declarat Laura Nădăban.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului de Administraţie al ISJ Arad de marţi a fost prezentat bugetul ce va fi alocat învăţământului preuniversitar arădean în acest an. “În conformitate cu Legea nr.339 /2015 a bugetului de stat pe anul 2016 , pentru judeţul Arad a fost alocată (…) suma de 211.715 mii lei, din care 189.168 mii lei pentru salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite de lege pentru personalul din învăţământ şi 22.547 mii lei pentru cheltuieli cu pregătirea profesională, cu evaluarea periodică a elevilor şi cu bunuri şi servicii”, a precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Arad în comunicatul citat. AGERPRES