Actualul rector al ULBS va rămâne în funcţie

bondrea_ioan.jpgActualul rector al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, va rămâne în funcţie, pentru că este singurul care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea universităţii sibiene, potrivit unui comunicat remis presei.

“Profesorul Bondrea s-a înscris, vineri, în ultima zi, urmând ca în 25 ianuarie dosarul său de candidatură să fie analizat pentru validare. Conform calendarului alegerilor, în 26 şi 27 ianuarie urmează să fie înregistrate şi soluţionate eventualele contestaţii, iar în 28 ianuarie va fi publicată oficial candidatura. Actualul rector al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea va rămâne în funcţie, pentru că este singurul care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea universităţii sibiene”, se arată în comunicatul ULBS.

Campania electorală este programată să se desfăşoare în perioada 7-21 februarie, iar alegerile în data de 24 februarie. În 29 februarie, Senatul ULBS îşi va alege noul preşedinte şi în cadrul aceleiaşi şedinţe va fi validat noul rector.

Pentru ca alegerile pentru funcţia de rector al ULBS să fie validate, este nevoie ca prezenţa la vot să fie de două treimi din cei 635 de electori înscrişi pe liste. “În cazul în care, în primul tur al alegerilor nu se va înregistra o prezenţă la vot de minim două treimi din numărul total al electorilor, procesul se va relua în 26 februarie, urmând ca scrutinul să fie validat indiferent de procentul prezenţei la vot. Rectorul se va alege prin majoritatea simplă (50+1%) din numărul celor prezenţi la vot”, mai precizează comunicatul ULBS. AGERPRES