Preşedintele Academiei Române a devenit Doctor Honoris Causa al UPB

vlad_ionel.jpgUniversitatea Politehnica din Bucureşti i-a acordat marţi preşedintelui Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, titlul de Doctor Honoris Causa pentru realizările profesionale deosebite şi pentru întreaga carieră dedicată ştiinţei.

“Prin Hotărârea Senatului, Universitatea Politehnica din Bucureşti acordă domnului academician Ionel Valentin Vlad, preşedintele celui mai înalt for de ştiinţă şi cultură al ţării, Academia Română, titlul academic Doctor Honoris Causa. Activitatea profesională, opera ştiinţifică şi personalitatea domnului academician sunt dificil de prezentat în Laudatio, astfel încât să fie suficient de cuprinzător”, a spus rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, a afirmat că este o onoare pentru universitate faptul că Ionel Valentin Vlad a acceptat titlul de Doctor Honoris Causa, devenind astfel membru de onoare al comunităţii academice.

“Este un moment important pentru universitatea noastră, pentru că nu este o universitate extrem de generoasă în acordarea titlurilor. Selecţia pe care o fac facultăţile şi o aprobă Senatul este una foarte riguroasă şi de aceea faptul că aţi acceptat să vă număraţi printre marile personalităţi cărora universitatea le-a acordat acest titlul este important pentru noi, aşa cum important pentru universitatea noastră este şi numărul mare de academicieni pe care l-a avut în generaţiile de profesori care au slujit-o”, a spus Ecaterina Andronescu.

“Nu pot să spun că există un lucru mai frumos şi mai important pentru mine decât să obţin acest titlu la Alma Mater”, a afirmat preşedintele Academiei Române.
Academicianul Ionel Valentin Vlad este inginer şi fizician, născut în 22 septembrie 1943, la Bucureşti. AGERPRES