“Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină”, revista internațională cu cel mai mare factor de impact ISI din România

jcmm.jpgÎn cursul săptămânii trecute, la Universitatea “Carol Davila”, unde se află sediul Fundației de Biologie pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România, a cărui președinte este prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, s-a desfăşurat un important eveniment editorial, prin organizarea concursului pentru postul de redactor șef al revistei internaționale “Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină”, care are cel mai mare factor de impact ISI dintre revistele românești științifice, în domeniul biologiei celulare și medicinei moleculare, fiind editată de către Consorțiul Internaţional Wiley- Blackwell, cu sediul în Londra.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Fundației de Biologie pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România, a declarat: “În urma acestui concurs, a fost desemnat, după mai bine de 10 ore de dezbateri, noul redactor șef al revistei, în persoana prof. dr. Ștefan Constantinescu, din cadrul Facultății de Medicină de la Universitatea Catolică din Bruxelles, care a întrunit punctajul cel mai ridicat. S-au stabilit mai multe prevederi între cele două instituţii, care sunt interesate de creșterea prestigiului internațional al Jurnalului de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină, cu 4,3 factor de impact, cel mai mare factor de impact pentru revistele din România, Jurnalul fiind între primele cinci reviste de specialitate la cel mai înalt nivel pe plan mondial. Jurnalul își propune, prin noul redactor șef, atingerea unui factor de impact, în jurul cifrei de 8, care, astfel, ar concura cu cele mai bune publicații la ora actuală în domeniul biologiei celulare și moleculare din lume”.

“În cadrul acordului de cooperare se prevede și introducerea în bordul editorial a mai multor personalități din domeniul biologiei celulare și medicinei moleculare din România, care să ajute, în acest fel, la creșterea calității materialelor. De asemenea, a fost majorată și indemnizația Fundației noastre, la un procent de 15%, care prevede creșterea calității articolelor din România și participarea unui număr extins de cercetători, profesori universitari și alte cadre din domeniul cercetării la publicarea de articole de înaltă ținută în acest Jurnal. În ceea ce privește fundația, ne-am exprimat hotărârea de a menține partea de 50% din Jurnal, care ne aparține, în portofoliul nostru, și anume de a căuta posibilități de îmbunătățire a calității articolelor și de ridicare a nivelului acestora la standarde internaționale, astfel încât să devină o revistă reprezentativă, cum este și în prezent, pentru cercetarea românească. Vreau să menționez că, am solicitat Autorității Naționale de Cercetare Științifică, d-lui. secretar de stat Tudor Prisecaru, să fim ajutați financiar în menținerea acestei reviste pe piața internațională, iar articolele românești să pătrundă, în această publicație, fiindcă ele reprezintă valoarea cercetării din România, în domeniul biologiei celulare și medicinei moleculare”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Fundației de Biologie pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România.

Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină este o publicaţie foarte respectată, internaţională şi cotată ISI, care acoperă toate aspectele referitoare la medicina celulară şi moleculară, inclusiv: Biologie celulară, Celule stem, Micro ARNuri, Neuroştiinţă, Medicină regenerativă și Sepsis.