Ministerul Educației selectează profesorii care doresc să elaboreze programele şcolare

ministerul educatiei.jpgMinisterul Educaţiei iniţiază un proces de selecţie a profesorilor care doresc să participe la elaborarea programelor şcolare, a anunţat secretarul de stat Monica Anisie. “Am gândit o procedură de selecţie a grupurilor de lucru pentru elaborarea programelor, care va avea în vedere două criterii şi anume portofoliul profesional al profesorului, care doreşte să participe la grupul de lucru (acest portofoliu va urmări experienţa şi performanţele profesionale ale cadrului didactic) şi un proiect inovativ de programă şcolară, eventual un CDS, pe care profesorul l-a dezvoltat deja la clasă”, a precizat secretarul de stat Monica Anisie.

Ea a adăugat că 50% va conta portofoliul profesorului şi 50% proiectul inovativ de programă şcolară. “Astăzi lansăm apelul de selecţie pentru participarea tuturor profesorilor care doresc să se înscrie în grupurile de lucru. Înscrierea va fi realizată în perioada 6 aprilie – 4 mai. Selecţia şi evaluarea proiectelor inovative va fi realizată în perioada 5 – 15 mai, iar comunicarea rezultatelor selecţiei şi constituirea grupurilor de lucru va fi realizată în data de 20 mai”, a spus Anisie.

Ea a menţionat că vor fi câte trei grupuri de lucru pentru fiecare disciplină. “Trei grupuri de lucru ce vor realiza programele în paralel şi apoi se vor integra şi vor ajunge, după consultare, la o decizie. Elaborarea de către grupurile de lucru a programelor şcolare nu se va realiza decât după ce vom realiza noi o instruire cu grupurile respective pentru a exista o coerenţă în ceea ce se va realiza. Instruirea va avea loc în perioada 23 – 27 mai, iar elaborarea propriu-zisă va porni pe 30 mai şi se va încheia pe 31 august”, a explicat secretarul de stat.

Prezentarea draftului programelor şcolare se va face în perioada 1 – 2 septembrie şi tot atunci vor avea loc consultări cu cei care au dezvoltat deja programe pentru opţionale. AGERPRES