Plenul Camerei Deputaților a aprobat plata diferenţelor salariale personalului didactic pe perioada octombrie 2008 – mai 2011

camera_deputatilor.jpgPlenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. “Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a spus preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon.

Deputatul PSD Petru Andea a menţionat că această iniţiativă “încearcă să pună capăt unui şir lung de măsuri legislative, fie legi, fie ordonanţe de urgenţă, care reglementau plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice”. “Guvernul Boc a fost cel care tot prorogând termenele şi modificând modul în care să fie făcute aceste plăţi a generat nevoia de a rediscuta modul în care trebuie reglementată plata diferenţelor salariale”, a spus Andea.

Deputatul liberal Raluca Turcan a arătat, la rândul său, că legea le oferă aceste drepturi “miilor de profesori, care până în 2011 nu au dat statul în judecată sau au pierdut în instanţă drepturile amintite”.

Proiectul a fost adoptat cu 219 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi o abţinere, iar Camera Deputaţilor este for decizional. AGERPRES