Sediul a două facultăţi ale Universităţii Valahia a fost inaugurat în prezenţa a trei foşti premieri

valahia_tirgoviste.jpgSediul facultăţilor de Ştiinţe Economice şi respectiv de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare a fost inaugurat, luni, în campusul Universităţii Valahia, în prezenţa foştilor premieri Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Victor Ponta.

”Noi credem că o universitate devine zi de zi mai bună dacă oferă servicii academice şi sociale de cea mai bună calitate, iar faptul că ne găsim astăzi, aici, nu face altceva decât să demonstreze acest lucru. Clădirea pe care o inaugurăm astăzi va găzdui două facultăţi (…). Clădirea a început să fie construită în anul 1998. Avem planuri mari şi pe viitor. Vom continua lucrările la cel de-al treilea corp, Corpul C, în care vom avea Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste”, a spus rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

Noile spaţii de învăţământ se întind pe o suprafaţă de peste 8.000 de metri pătraţi. În noua clădire sunt două amfiteatre, 18 săli de curs, şapte laboratoare, un depozit de carte şi o bibliotecă. Aici îşi vor derula activităţile aproximativ 1.600 de studenţi şi 100 de cadre didactice şi personal auxiliar. Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu. Campusul Universităţii Valahia este singurul din ţară construit de la zero după 1989.
La inaugurarea de luni au fost prezenţi trei foşti premieri: Theodor Stolojan, cel care în calitate de premier semna în 1992 hotărârea de guvern de înfiinţare Universităţii Valahia, Adrian Năstase şi Victor Ponta. De asemenea, au participat foştii miniştrii Rovana Plumb, Sorin Câmpeanu, Eugen Teodorovici, Daniel Constantin, precum şi autorităţi judeţene, parlamentari, membri ai comunităţii academice, studenţi. AGERPRES