A fost lansată “Mişcarea pentru Performanţă în Educaţie”

Fundaţia Teach for Romania a lansat “Mişcarea pentru Performanţă în Educaţie”, în care propune o nouă perspectivă asupra procesului educaţional, iniţiativă susţinută de Ministerul Educaţiei. “Mişcarea pentru Performanţă în Educaţie” a fost lansată în cadrul conferinţei ”Impactul Nostru în Educaţie”.

“Profesia didactică formează caractere, ghidează destine şi deschide drumul către orice carieră. Este o profesie în care dăruirea şi responsabilitatea trebuie să se împletească în a oferi elevilor un set de valori puternice şi o educaţie de calitate indiferent de mediul din care aceştia provin. În ultimii doi ani, la nivelul comunităţilor dezavantajate în care s-a derulat programul Teach For Romania a reuşit să inspire absolvenţi de excepţie pentru a îmbrăţişa cariere de dascăl şi să arate că schimbarea este posibilă în şi prin educaţie. Oferind modele, oportunităţi de dezvoltare a competenţelor şi inovând procesul didactic, tinerii implicaţi în program au generat adevărate oportunităţi pentru o viaţă de calitate în rândul elevilor. Îi asigur de preţuirea mea pe toţi cei implicaţi până acum în programul Teach For Romania şi urez mult succes noii generaţii de profesori care vor începe să formeze destine în anul şcolar 2016 – 2017”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis la eveniment de consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Totodată, şeful statului i-a felicitat pe susţinătorii acestui demers. “Împreună aţi reuşit să răspundeţi unei probleme cheie: atragerea absolvenţilor performanţi şi motivaţi pentru a fi dascăli în comunităţi dezavantajate prin soluţii care s-au dovedit un exemplu de bună practică la nivel internaţional. Metoda folosită în selectarea cadrelor didactice, sistemul de pregătire şi suport constant pentru aceştia corelate cu evaluarea performanţelor pe criterii calitative fac din Teach For Romania un model ce merită recunoscut, extins şi, de ce nu, adaptat unui program cu impact naţional”, a arătat Klaus Iohannis.

Prezent la conferinţă, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a precizat că Teach For Romania este un brand care inspiră şi “are forţă”. “Pentru mine, ca ministru al Educaţiei şi ca profesor, este important ca, într-un fel sau altul, fiecare profesor să predea pentru România, pentru o Românie în care educaţia este de calitate, o Românie în care ideea de educaţie, ideea de Românie educată, este esenţială pentru că, până la urmă, prin ceea ce fac profesorii, cei care sunt în program, pun seminţe de viitor. Copiii noştri de astăzi sunt cei care vor marca România mâine şi care o vor face minunată, mai frumoasă în viitor. Vă asigur că vom lua decizii rapide pentru ca suportul să fie realitate, pentru ca mecanismele, uneori administrativ formale complicate, să fie lăsate deoparte şi cei care vor să rămână în sistem să rămână, cei care vor să devină zonele radiante pentru sistem să devină zone radiante”, a afirmat demnitarul.
În ultimii doi ani, Teach For Romania a pregătit peste 37 de profesori care “au schimbat vieţile” a peste 4.000 de copii. AGERPRES