Membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” Teleorman şi-au ales structura de conducere

Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman şi-au ales noua conducere şi, totodată, au adoptat viitoarea strategie a Sindicatului ”Spiru Haret” pentru următorii patru ani. Pentru a cincea oară consecutiv şi fără contracandidat, preşedinte al sindicatului a fost ales Teodor Spiridon.

“Mandatul acesta a fost extrem de dificil deoarece veneam după tăierile de salarii. Am reuşit să realizăm o parte din ceea ce ne-am propus, să ducem drepturile oamenilor unde au fost şi poate puţin mai sus. Ne propunem ca sindicatul să rămână o organizaţie puternică, stabilă şi prezentă în toate aspectele vieţii sociale”, a spus preşedintele Sindicatului “Spiru Haret” Teleorman, Teodor Spiridon.

Subiectele care au generat discuţii prelungite în cadrul evenimentului au avut la bază situaţia actuală în care se regăseşte sistemul educaţional. “Foarte greu suntem înţeleşi. Repetăm lucruri care rămân înscrise în procesele verbale, iar peste noapte se revine sau se corectează ceea ce am negociat, în sensul a ceea ce nu ne-am fi dorit. În perioada aceasta, colegii mai tineri au fost loviţi de o schimbare radicală. Examenul de definitivat se dă în aprilie. Ei până în 14 octombrie trebuie să înceapă să se pregătească. Este important pentru cariera didactică examenul de definitivat”, a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Teodor Fîrţonea.

La conferinţa Sindicatului ”Spiru Haret” au participat 142 de persoane cu drept de vot. Teodor Spiridon a fost ales preşedinte cu 129 de voturi pentru, zece împotrivă, iar alte trei au fost declarate nule. AGERPRES