Suceava: zece elevi de etnie rromă s-au înscris pentru admiterea în liceu

Zece absolvenţi de gimnaziu de etnie rromă din judeţ au depus cereri de înscriere în vederea admiterii în liceu pe locurile dedicate acestora, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei.

El a spus că, în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, sunt prevăzute în judeţ 464 de locuri la învăţământul liceal de zi pentru elevii de etnie rromă repartizate în 34 de licee sucevene, alte şase locuri pentru elevii de etnie rromă sunt în învăţământul liceal seral şi 12 locuri sunt în învăţământul liceal cu frecvenţă redusă.

Potrivit calendarului admiterii în liceu 2016, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru elevii de etnie rromă s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie 2016.

Pe de altă parte, Anuţei a spus că un număr de 67 de absolvenţi ai claselor a VIII-a proveniţi din alte judeţe au completat opţiunile în fişele de înscriere în vederea admiterii în unităţi liceale din judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, cei mai mulţi dintre aceşti absolvenţi, aproximativ 50, sunt din judeţul Botoşani, iar restul provin din judeţele Iaşi, Neamţ, Galaţi, Bacău, Cluj şi Dâmboviţa.

În perioada 8-12 iulie s-a realizat, conform calendarului admiterii în liceu, completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. AGERPRES