Premierul doreste sa puna in aplicare proiectul „Un computer pentru fiecare elev”

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, la Nehoiu, ca doreste sa puna in aplicare proiectul „Un computer pentru fiecare elev” incepand cu anul viitor.
„Este un proiect ambitios pe care vrem sa-l demaram incepand cu anul viitor, astfel incat totii copiii, pana la liceu, sa poata avea un calculator care sa-i ajute in procesul educational, sa le deschida orizonturi spre cunoastere. Calculatorul a devenit astazi un instrument de lucru in toate sferele activitatilor sociale si economice”, a aratat premierul Tariceanu. Seful Executivului a adaugat ca are in vedere extinderea acestui program si pentru elevii de liceu, intrucat utilizarea computerului conduce la imbunatatirea procesului educational.

Primul-ministru a declarat ca fiecare copil trebuie sa aiba acces la un invatamant modern si performant. Din acest considerent, Guvernul a alocat fonduri consistente pentru dezvoltarea si modernizarea invatamantului, pentru reparatia si extinderea infrastructurii scolare, a afirmat premierul. „Anul viitor, alocatiile bugetare pentru invatamant vor ajunge la 6% din PIB. Imi doresc ca aceste fonduri sa fie cheltuite cat mai eficient, sa se reflecte in calitatea procesului de invatamant”, a aratat primul-ministru.