Cabinetele medicale din şcoli intră în administrarea Primăriei Târgu Jiu

cabinet_medical_scolar.jpgCabinetele medicale din unităţile şcolare de pe raza municipiului Târgu Jiu au trecut, începând de luni, în administrarea Direcţiei Publice de Patrimoniu (DPP) a Primăriei.

Potrivit şefului DPP, Constantin Fârţă, cele opt cabinete medicale, deficitare în ceea ce priveşte baza materială, precum şi aprovizionarea cu medicamente vor fi finanţate de acum înainte din bugetul local al oraşului, valoarea totală a acestei acţiuni ridicându-se la circa 1.400.000 lei.

“Bugetul total al acestei acţiuni de preluare a cabinetelor este de 1.400.000 lei, reprezentând cheltuieli de personal, iar noi, ca autoritate locală am şi prevăzut, prin identificarea fiecărui cabinet în parte, un program de investiţii de minimum 50.000 lei şi unul de dotare cu medicamente specifice la solicitările medicilor, printr-un reprezentant desemnat legal, de cel puţin 20.000 lei”, a precizat Constantin Fârţă.

Din totalul de opt cabinete medicale existente în cele 56 de unităţi de învăţământ din municipiu, incluzând aici şi creşele, grădiniţele şi căminele, doar unul singur este stomatologic, restul fiind de asistenţă medicală. La cabinetele respective sunt angajaţi opt medici, 29 de asistenţi şi trei mediatori sanitari. Primăria municipiului Târgu Jiu este una dintre cele opt din ţară care au adoptat această măsură de preluare a cabinetelor medicale şcolare. AGERPRES