Suceava: 36,26% din candidaţi au obţinut peste 7 la examenul de titularizare

titularizare.jpgUn procent de 36,26% din totalul celor 657 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7,00, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al IŞJ Suceava. Procentul de promovabilitate cu note peste cinci este de 71,79%, respectiv 392 candidaţi care au posibilitatea de a ocupa un post didactic fie ca titular, fie ca suplinitor. Un singur candidat, din Timişoara, care a susţinut examenul în Suceava, la Matematică, a obţinut nota maximă.

Contestaţiile se depun la sediul IŞJ Suceava pe 27 iulie şi 28 iulie, iar rezultatele finale se afişează la sediul IŞJ în data de 3 august. Un candidat care a fost evaluat la Colegiul Tehnic ”Petru Muşat” Suceava, la disciplina Educaţie fizică, a fost eliminat din examen, pentru că i-a sunat telefonul mobil în timpul probei. Alţi 50 candidaţi s-au retras din examenul scris, predând lucrările, fără a figura ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru, iar 59 de candidaţi au fost absenţi.

La nivelul judeţului Suceava, sunt disponibile 604 posturi, dintre care 94 au viabilitate mai mare de patru ani, acestea putând fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulţi dascăli vizează un post de profesor de Limba română, 107 candidaţi, pentru aceştia fiind disponibile doar două posturi titularizabile. AGERPRES