MENCS anunță că în relaţia cu cetăţenii vor fi acceptate documentele conform cu originalul în locul celor autentificate notarial

dumitru_mircea2.jpgMinistrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat un ordin care prevede că în cadrul instituţiilor din sistemul de învăţământ sunt acceptate în relaţia cu cetăţenii documentele conform cu originalul, în locul celor autentificate notarial.

Potrivit unui comunicat al MENCS, ordinul emis de ministru stabileşte că dispoziţiile ordonanţei privind simplificarea administrativă se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea sau subordonarea ministerului, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în cele de învăţământ superior.
Conform actului normativ adoptat de Guvern, fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.

De asemenea, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal. AGERPRES