Activitatea inspectorilor şcolari generali din Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu va fi evaluată în această săptămână

dosare.jpgEchipe mixte de specialişti din Ministerul Educaţiei evaluează în această săptămână activitatea inspectorilor şcolari generali din judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu, a declarat purtătorul de cuvânt al MENCŞ, Mirabela Amarandei. ”În cursul acestei săptămâni, echipe mixte din cadrul MENCŞ se află în judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu unde fac evaluarea inspectorilor şcolari generali pe mai multe componente: asigurarea calităţii, managementul educaţional sau audit financiar”.

“Este o evaluare anuală care, de data aceasta, se întâmplă altfel faţă de cum era obişnuit şi ministerul, dar şi inspectorii şcolari generali. Până acum evaluarea se întâmpla din birourile ministerului, plecând de la un raport de autoevaluare a inspectorilor şcolari generali şi pe baza cărora aceştia primeau calificativul de ‘Foarte bine’, în condiţiile în care în teritoriu lucrurile nu arătau aşa. Diferenţa anul acesta este tocmai acest lucru – faptul că echipe din minister pe aceste componente se află în inspectoratele şcolare judeţene şi verifică activitatea inspectorului şcolar general privitoare la calitatea educaţiei, audit financiar, management educaţional”, a explicat Amarandei.

Ea a precizat că evaluarea va fi corelată, în egală măsură, cu sesizările primite în ultima perioadă la MENCŞ cu privire la activitatea unor inspectori. Amarandei a mai spus că în cursul săptămânii viitoare vor fi evaluaţi inspectorii generali din alte judeţe. AGERPRES