Burse pentru liceeni în SUA

Elevii români din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a care studiază engleza în liceu şi îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza pentru intrarea în Statele Unite ale Americii pot aplica pentru bursa FLEX 2017 – 2018, care le oferă ocazia de a trăi într-o familie americană şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017 – 2018.

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională şi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, anunţă deschiderea aplicaţiilor programul FLEX 2017 – 2018, finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului SUA.

“Participarea în programul FLEX, aflat acum la al 2-lea an de existenţă în România, este gratuită. În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursă către 24 de liceeni români din varii judeţe ale ţării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adresează şi liceenilor cu dizabilităţi, în generaţia recentă 3 dintre bursieri fiind tineri cu dizabilităţi diverse”, precizează comunicatul amintit.

Conform sursei citate, în 2017 – 2018, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. AGERPRES