Mehedinţi: 90% dintre părinţii elevilor din judeţ au optat pentru frecventarea orei de religie

Cei 100 de profesori de religie din unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi, au dezbătut vineri, la Centrul Cultural “Sf. Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin, problema orelor de religie în anul şcolar 2016-2017, context în care s-a anunţat că 90% dintre familiile elevilor din judeţ au solicitat această oră.

Consilierul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, pr. Viorel Ion Vlăducu, a declarat pentru AGERPRES că discuţiile s-au axat pe parteneriatul Biserică-Şcoală, context în care s-a evidenţiat faptul că peste 90% dintre familiile elevilor şi-au exprimat opţiunea ca aceştia din urmă să frecventeze cursurile de predare a religiei.

“Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a conferinţei profesorilor de religie din judeţul Mehedinţi s-au mai aflat: stabilirea cercurilor pedagogice în viitorul an şcolar şi informări privind proiectele propuse de Episcopia Severinului şi Strehaiei în vederea sporirii implicării în acţiunile misionare şi umanitare”, a precizat pr. Vlăducu.

În context, el a mai adăugat că dascălilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că au la dispoziţie o platformă online şi pe Internet unde pot identifica diferite teme despre ortodoxie, astfel încât să poată răspunde corect întrebărilor ce pot veni de la şcolarii care studiază religia.

La consfătuirea profesorilor de religie cu studii teologice au mai participat alţi 23 de profesori de alte specialităţi care predau religia, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi şi episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Nicodim. AGERPRES