Teleorman: 12 şcoli gimnaziale şi 51 de grădiniţe fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Un număr de 12 şcoli gimnaziale şi 51 de grădiniţe nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare înainte de începerea anului şcolar, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Teleorman, Ligia Estera Stancu.

În timpul controalelor mixte efectuate de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, IŞJ şi DSP două unităţi de învăţământ, o şcoală gimnazială şi o grădiniţă şi-au pierdut autorizaţiile de funcţionare, deoarece nu respectau normele impuse.

“Toate unităţile de învăţământ liceal sunt autorizate sanitar. La nivel gimnazial există 132 de unităţi. În mediul rural sunt 94 de unităţi autorizate sanitar, iar 12 sunt neautorizate. În timpul controlului a fost ridicată autorizaţia de funcţionare de la Şcoala Gimnazială Năsturelu, instalaţia de apă fiind defectă. La nivel preşcolar vor funcţiona 198 de unităţi. În mediul rural există 51 de unităţi care nu au autorizaţie.În timpul controlului a fost ridicată autorizaţia de la grădiniţa numărul 3 din Siliştea Mică deoarece lipsea instalaţia de apă curentă”, a declarat, pentru AGERPRES, Ligia Stancu.

Printre deficienţele constatate de echipele mixte care au verificat unităţile de învăţământ din judeţ se numără instalaţiile defecte sau nefuncţionale de aprovizionare cu apă curentă, grupurile sanitare neutilate corespunzător, sălile de clasă cu pardoseală sau tâmplărie deteriorată ori existenţa unor instalaţii de încălzire defecte. AGERPRES