Peste160 de posturi de director sau director adjunct vacante, scoase la concurs de IŞJ Maramureş

Anul şcolar începe în judeţul Maramureş fără peste 160 de directori sau adjuncţi în unele unităţi de învăţământ, majoritatea din mediul urban, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Maramureş, prof. Adriana Meşter.

“Am fost nevoiţi să anunţăm organizarea unui concurs pentru ocuparea a 168 de funcţii vacante de director şi director adjunct în unele şcoli, licee şi grădiniţe. Majoritatea unităţilor de învăţământ care încep anul şcolar fără a avea cel puţin un director funcţionează în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. O parte din personal s-a pensionat, iar o altă parte din personalul unor unităţi se învăţământ a solicitat transferul spre altă şcoală, liceu sau grădiniţă, dând naştere unor posturi vacante”, a spus Adrian Meşter.
Potrivit acesteia, dosarele candidaţilor care intenţionează să participe la concursul pentru ocuparea posturilor rămase vacante se pot depune în format electronic în perioada 13 septembrie – 2 octombrie pe site-ul inspectoratului judeţean.

Proba scrisă este programată să aibă loc pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea curriculum-ului vitae vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, în locurile stabilite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

În judeţul Maramureş funcţionează 312 unităţi şcolare finanţate de stat şi un număr de 23 de unităţi private, iar peste 68.000 de elevi şi preşcolari au început noul an şcolar 2016-2017. AGERPRES