A patra consultare regională din proiectul “România Educată”are loc la Constanţa

Cea de-a patra consultare regională privind viziunea şi obiectivele de ţară în domeniile Educaţiei şi Cercetării pentru perioada 2018 – 2030 va avea loc marţi la Constanţa. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, dezbaterea va avea tema “Evaluarea rezultatelor învăţării în sistemul preuniversitar”.

Demersul face parte din proiectul “România Educată” desfăşurat de Administraţia Prezidenţială şi va reuni reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, profesori, elevi, studenţi, părinţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, preponderent din regiunea de dezvoltare Sud-Est.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută noua dezbatere regională din proiectul “România Educată”. “Săptămâna viitoare va avea loc o nouă dezbatere regională, care va aborda un subiect sensibil, dar crucial – evaluarea rezultatelor învăţării în sistemul preuniversitar. Cifrele de la examenul de Bacalaureat arată aceeaşi realitate tristă: în fiecare an, o parte din generaţie rămâne, practic, pe drum. Iar înainte de Bacalaureat sunt numeroşi elevi care nu obţin medii peste 5 la Evaluarea Naţională”, a precizat Iohannis, în discursul susţinut cu prilejul festivităţii de deschidere a anului şcolar preuniversitar 2016-2017.

Dezbaterea regională privind “Evaluarea rezultatelor învăţării în sistemul preuniversitar” este organizată de Administraţia Prezidenţială, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cu sprijinul Universităţii “Ovidius” din Constanţa.

Prima dezbatere în cadrul proiectului “România Educată” a avut loc în martie la Craiova. Celelalte două consultări regionale au avut loc la Timişoara şi Braşov. AGERPRES