Neamţ: mai multe dosare decât posturile de directori scoase la concurs

stan_viorel.jpgNumărul dosarelor depuse pentru concursul privind ocuparea funcţiilor de directori ale unităţilor şcolare din Neamţ depăşeşte cel al posturilor existente, a declarat inspectorul şcolar general Viorel Stan. Conform acestuia, pentru funcţiile de directori de la 15 unităţi şcolare nu a fost depus niciun dosar, însă există candidaţi care au depus dosare pentru mai multe funcţii.

“În momentul închiderii înscrierilor, erau 236 de dosare depuse dar există candidaţi care s-au înscris pentru mai multe posturi de director sau director adjunct. Există şi 15 unităţi şcolare, toate din mediul rural, unde nu s-a înscris nimeni pentru postul de director. Acolo se vor numi directori cu delegaţie, conform metodologiei, respectiv vor fi nominalizaţi de consiliile profesorale din unităţile şcolare şi numiţi cu avizul inspectorului şcolar general”, a declarat Viorel Stan.

În judeţul Neamţ sunt scoase la concurs 180 de posturi de director şi director adjunct. Dintre cele 236 de dosare depuse, 166 sunt pentru postul de director iar 70 pentru posturile de director adjunct. AGERPRES