Hunedoara: peste 91% din candidaţi au promovat proba scrisă a concursului pentru funcţiile de directori în şcoli

titularizare.jpgPeste 91 % din candidaţii care s-au înscris la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli în judeţul Hunedoara au promovat proba scrisă şi urmează să fie evaluaţi la probele de CV şi interviu, a declarat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

“Examenul scris a fost promovat de 145 de candidaţi, dintre cei 159 care au fost prezenţi la concurs, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 91,19%. Este un rezultat bun, având în vedere că este peste 90%. Apreciem modul în care candidaţii au perceput pregătirea pentru acest concurs. Au dat dovadă de multă conştiinciozitate şi responsabilitate. Nu putem decât să-i felicităm şi să le dorim mult succes la următoarele probe din concurs”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara.
Între cei care nu au promovat proba scrisă a concursului se numără şi 12 directori de şcoli în funcţie.

Inspectoratul Şcolar Hunedoara va elabora joi graficul pentru susţinerea probelor de evaluare a CV-ului şi interviu. Graficul va fi înaintat Ministerului Educaţiei pentru aprobare, intenţia conducerii inspectoratului fiind ca următoarele probe să se desfăşoare pe parcursul săptămânii viitoare.

În judeţul Hunedoara sunt 112 unităţi de învăţământ, însă doar pentru 91 dintre acestea au fost candidaţi la funcţia de director. În cazul a 19 şcoli nu au fost înregistrate persoane interesate de funcţie, iar pentru două unităţi de învăţământ dosarele depuse au fost invalidate. AGERPRES