Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava a aderat la iniţiativa Startup Europe Comes to Universities

suceava_universitatea.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează evenimentul ”We Start You Up!”, după ce a aderat la Startup Europe Comes to Universities (SEC2U), iniţiativă adresată instituţiilor de învăţământ superior din Europa, ce le permite prezentarea eforturilor depuse pentru răspândirea culturii antreprenoriale. Într-un comunicat de presă remis de Biroul de presă al USV, se arată că Startup Europe Universities Network (SEUN) are ca scop crearea unei comunităţi europene alcătuită din universităţi şi parcuri de afaceri, prin iniţierea unui forum activ, orientat către schimbul de informaţii şi de bune practici, care sa susţină dezvoltarea antreprenoriatului.

Membrii SEUN sunt Universitatea din Salamanca, Universitatea din Cantabria, Universitatea Tehnică din Cartagena şi U-Tad University Center din Spania, Universitatea din Cambridge şi Ravensbourne din UK, Dublin City University din Irlanda şi Universitatea din Nova – Portugalia.
Potrivit sursei citate, Startup Europe Comes to Universities se va desfăşura în săptămâna 17-21 octombrie 2016, când universităţile europene participante vor organiza evenimente ce reunesc antreprenori, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai universităţilor, în scopul de a prezenta sprijinul disponibil, care să conducă spre stabilirea de noi contacte.

Totodată, vor fi împărtăşite poveşti de succes, obiectivul principal al evenimentelor fiind acela de a prezenta angajamentul universităţilor europene pentru a crea o cultură puternică a antreprenoriatului şi a inovării în comunitatea universitară.

Se urmăreşte, de asemenea, crearea de startup-uri şi spinoff-uri cu valoare adăugată ridicată, bazată pe cunoaştere şi dezvoltare tehnologică”, se arată în comunicat.

Evenimentul ”We Start You Up!” va fi organizat la Suceava, pe 19 octombrie, iar în cadrul acestuia tinerii antreprenori vor putea să se familiarizeze cu oportunităţile de sprijin disponibile pentru creşterea afacerilor lor, oferindu-se, totodată, şansa de a pune bazele unor reţele de colaborare între participanţi.

”Reprezentanţii USV, împreună cu invitaţii şi studenţii, vor încerca să identifice şi să genereze noi posibilităţi de colaborare între centrele de cercetare din USV şi mediul de afaceri local. În acest sens, centrul INCUBAF va oferi informaţii actualizate cu privire la infrastructura antreprenorială existentă şi va informa cu privire la surse de finanţare care vor stimula noi conexiuni între antreprenori”, se arată în comunicat.

Participarea la eveniment este gratuită. AGERPRES