Parteneriate externe în educaţie, semnate de Colegiul Naţional de Turism din Călimăneşti

Colegiul Naţional de Turism din Călimăneşti a intrat într-un parteneriat extern în urma căruia cadrele didactice vor urma mai multe stagii de pregătire în statele comunitare, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Vâlcea, Isabella Ioniţă.

“Ca urmare a parteneriatelor externe şi relaţiilor pe care liceul le-a dobândit la nivel european, accentul se mută pe implementarea la Vâlcea, în învăţâmântul turistic liceal, a metodelor pe care alte licee de profil le aplică în aceste state. Primul grup constituit din profesori de geografie, istorie şi limbi străine se deplasează între 31 octombrie – 5 noiembrie 2016 la Florenţa (Italia) şi urmăreşte descoperirea unor noi metode şi tehnici de motivare a elevilor, prin folosirea valorilor patrimoniului turistic local şi introducerea acestora într-un mediu informal de învăţare. Aceasta se poate aplica perfect la noi, la Călimăneşti, în context similar, având în vedere că staţiunea are un patrimoniu de excepţie la nivel naţional”, a precizat Ioniţă.

Învăţarea pentru viitor prin Ipads şi tablete este stagiul la care participă profesorii de matematică, manageri şi diriginţi. “Acesta se desfăşoară la Graz (Austria), între 7-11 noiembrie 2016 şi urmăreşte motivarea elevilor prin folosirea metodelor moderne de comunicare. Atempo este unul dintre furnizorii europeni specializaţi, care deja antrenează peste 100 de profesionişti din peste 20 de ţări europene în utilizarea noilor tehnologii în educaţia şcolară şi de învăţare pentru adulţi. Cursurile organizate de Atempo se concentrează pe diferite domenii şi oferă posibilităţi de utilizare şi de integrare a noilor dispozitive mobile în şcoală”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IŞJ Vâlcea.

Al treilea grup de cadre didactice se deplasează la Praga (Cehia), între 20-24 martie 2017 şi este constituit din profesori diriginţi, manageri, consilieri şcolari. Acesta îşi propune să analizeze probleme curente în educaţie, printre care abandonul şcolar şi integrarea elevilor cu nevoi speciale.
Colegiul Naţional de Turism din Călimăneşti, singurul de acest profil din Oltenia, şcolarizează elevi din cele 5 judeţe ale regiunii în diferite specializări, de la turism hotelier până la afaceri şi management turistic. AGERPRES