Colegiul Naţional “Ferdinand I” din Bacău a fost reprezentat la conferinţa anuală pe tematica educaţiei organizată în China

Colegiul Naţional “Ferdinand I” din Bacău, instituţie şcolară fondatoare a Asociaţiei pentru Cercetare în Educaţie Global K-12, a fost reprezentat la cea de-a doua conferinţă anuală pe tematica educaţiei, organizată la finalul săptămânii trecute în oraşul Hebei din China de Shijiazhuang Foreign Language Education Group.

“Considerăm că o abordare directă a culturii chineze reprezintă un avantaj pentru fiecare dintre elevii noştri şi ne propunem să dăm curs invitaţiei organizatorilor de a participa cu elevi la tabere de vară în Hebei, China, pentru o mai bună cunoaştere a limbii chineze şi a sistemului educaţional chinez”, a precizat pentru Agerpres profesoara Adriana Ambrozie, purtător de cuvânt al Colegiului Naţional “Ferdinand I”.

La această instituţie de învăţământ din Bacău, începând de acum doi ani, se desfăşoară cursuri de limba chineză predate de un profesor nativ, iar în urmă cu un an a fost aprobată clasa Confucius, iar elevii care urmează cursurile pot obţine atestatul de limba chineză.

“Peste 200 de elevi ai Colegiului Naţional “Ferdinand I” au optat până în prezent pentru orele de limba chineză, fiind cooptaţi în numeroase activităţi culturale, între care Ziua Chinei, Festivalul Anului Nou, Festivalul Dragonului, spectacolul prilejuit de lansarea clasei Confucius, evenimente la care au fost prezenţi invitaţi de la Ambasada Chinei la Bucureşti. Elevii noştri se arată foarte entuziaşti în privinţa învăţării limbii chineze şi cunoaşterii culturii acestei ţări”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a instituţiei de învăţământ.

Colegiul Naţional “Ferdinand I” din Bacău a fost reprezentat la conferinţa din China de profesoara Nicoleta Grozav. “Subiectul reuniunii, la care au fost prezenţi aproape o sută de profesori din ţări de pe toate continentele, a fost “Pregătirea elevilor pentru a deveni cetăţeni educaţi în context global”. În numele colegilor de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău am prezentat o comunicare ce vizează necesitatea implementării de parteneriate cu şcoli din lumea întreagă cu scopul de a dezvolta în elevii noştri abilităţi de adaptare, comunicare şi de relaţionare formală şi informală într-un context global”, a declarat pentru Agerpres, luni, la revenirea în ţară, Nicoleta Grozav.

Profesoara din Bacău a indicat faptul că Asociaţia pentru Cercetare în Educaţie Global K-12 a fost înfiinţată de reprezentanţii a 32 de şcoli din 12 ţări în octombrie 2014, pe bază de voluntariat, scopul acesteia fiind de a multiplica resursele educaţionale şi de a promova dezvoltarea, comunicarea şi derularea de parteneriate între şcolile membre.

“Asociaţia pentru Cercetare în Educaţie Global K-12, în componenţa căreia sunt afiliate în prezent 45 de şcoli din 15 ţări – între care Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Rusia, Suedia, Danemarca, Singapore, Japonia, China – îşi propune ca prin intermediul unor conferinţe internaţionale anuale să pună în dezbatere subiecte de larg interes atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, referitoare în special la provocările pe care societatea globalizată actuală le pune în faţa instituţiilor şcolare, cadrelor didactice şi elevilor”, a spus profesoara Nicoleta Grozav.
Potrivit acesteia, parteneriatul cu Shijiazhuang Foreign Language Education Group va mai duce la un alt nivel oportunitatea recent apărută de a participa la proiecte şi schimburi culturale cu China. AGERPRES