CJ Maramureş va premia elevii care au obţinut în acest an media 10 la Bacalureat şi Evaluarea naţională

Consiliul Judeţean Maramureş va acorda premii elevilor care obţinut note de zece la examenele de Bacalaureat şi Evaluare naţională din acest an, precizează un comunicat de presă al instituţiei. Aleşii judeţeni au aprobat cu unanimitate de voturi, în şedinţa din 27 octombrie, utilizarea în acest scop a sumei de 23,40 mii lei din rezerva bugetară constituită la dispoziţia instituţiei.

Conform aceleiaşi surse, un număr de opt elevi au obţinut nota 10.00 la Evaluarea Naţională, aceştia fiind absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale ‘Nicolae Iorga’ din Baia Mare, Colegiului Naţional ‘Gheorghe Şincai’, Şcolii Gimnaziale ‘Liviu Rebreanu’ din Dragomireşti şi Colegiului Naţional ‘Dragoş Vodă’ din Sighetu Marmaţiei.

În ceea ce priveşte elevii de 10 la prima sesiune a bacalaureatului din 2016, aceştia sunt în număr de şase. Trei elevi sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional ‘Gheorghe Şincai’ din Baia Mare, unul al Colegiului Naţional ‘Vasile Lucaciu’ şi doi de la Colegiul Naţional ‘Dragoş Vodă’ din Sighetu Marmaţiei.
Consilierul judeţean Călin Bota (PNL) a arătat că este important ca administraţia locală şi judeţeană să îi susţină şi să îi încurajeze pe cei care generează performanţă de la vârstă fragedă.

“Cred că, întotdeauna, e bine să îi stimulăm pe tinerii care pot genera performanţă, pentru că tot ceea ce se întâmplă în societatea noastră are o cauzalitate şi există o legătură foarte strânsă între cauză şi efecte. Acesta este motivul pentru care, personal, consider că este de datoria noastră să îi stimulăm pe cei ce vor mai mult, arătând că societatea poate să evolueze. În acest fel adăugăm un plus, iar meritocraţia trebuie susţinută”, a declarat consilierul Călin Bota.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a menţionat că, în cadrul instituţiei, continuă atât politica de premiere a performanţei, cât şi parteneriatele cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. “Dacă avem pe parcursul anului numeroase proiecte care susţin învăţământul de masă, prevenirea abandonului şcolar, investiţii în infrastructura şcolară, atunci trebuie să avem şi proiecte care premiază excelenţa şi performanţa. Nu vorbim în acest proiect de hotărâre de sume mari în sine, dar sunt premii pe care le oferim din inimă copiilor maramureşeni ce fac performanţă în învăţământul românesc” , a spus Gabriel Zetea, conform comunicatului de presă al CJ Maramureş. AGERPRES