Reprezentanţi ai universităţilor din cinci ţări sunt prezenţi la Conferinţa Internaţională ”Student în Bucovina”, la Suceava

suceava_universitatea.jpgFacultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va găzdui, timp de două zile, cea de a şaptea ediţie a conferinţei internaţionale “Student în Bucovina”, la care sunt aşteptaţi participanţi din Spania, Ungaria, Turcia, Ucraina şi România.

Într-un comunicat remis de Biroul de presă al USV, se arată că această conferinţă, ce se va desfăşura între 10 şi 11 noiembrie, se adresează exclusiv studenţilor, pentru a-i ajuta să deprindă interesul şi abilităţile necesare pentru cercetare, începând de la nivelul studiilor de licenţă, fiecare lucrare având cel puţin câte un profesor coordonator.

Sursa citată precizează că, la această conferinţă, şi-au anunţat participarea reprezentanţi de la Universitatea din Mersin (Turcia), Universitatea Politehnică din Valencia (Spania), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea Yurii Fedkovici (Ucraina), Universitatea Naţională de Tehnologii Alimentare din Kiev (Ucraina), Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Universitatea “Vasile Alescandri” din Bacău, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi şi Universitatea Sapientia.
Conferinţa se desfăşoară pe patru secţiuni: una pentru studenţii doctoranzi, una pentru studenţii de la masterat şi două pentru studenţii de la ciclul de licenţă.

Conform programului conferinţei, se vor prezenta 16 lucrări la secţiunea doctorat, 17 la secţiunea masterat şi 34 de lucrări la secţiunile de licenţă.

“Această conferinţă, aflată la cea de-a şaptea ediţie, este una de tradiţie pentru Facultatea de Inginerie Alimentară şi reprezintă un punct determinant în atragerea studenţilor în cercetare. Prezenţa profesorilor şi studenţilor de la alte centre universitare româneşti şi din străinătate dovedeşte prestigiul internaţional al conferinţei şi, în acelaşi timp, reprezintă o nouă oportunitate pentru universitatea noastră de a dezvolta proiecte didactice şi de cercetare în parteneriat cu alte centre universitare. De asemenea, mă bucură prezenţa în număr mare a studenţilor de la facultatea noastră şi pe această cale mulţumesc colegilor care coordonează lucrări de cercetare la conferinţă”, a declarat prof.univ.dr.ing. Mircea Oroian, decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară. AGERPRES