Reuniune a Consorţiului Universităţilor din România, Republica Moldova şi Ucraina, organizată la Iaşi

toader_tudorel.jpgReprezentanţii a şase universităţi din Republica Moldova, România şi Ucraina s-au întâlnit la Iaşi pentru a discuta, în perioada 10-12 noiembrie, despre cooperarea academică transfrontalieră, potrivit rectorului Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, Tudorel Toader.

Reprezentantul universităţii ieşene a menţionat că întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul reuniunii anuale a Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina, organizaţie înfiinţată în anul 2011. “Este întâlnirea consorţiului universităţilor de la Cernăuţi, Bălţi, Chişinău, Suceava, Universitatea de Arte Goerge Enescu din Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. E un consorţiu înfiinţat din 2011 şi a derulat proiecte de cercetare, proiecte didactice, studenţeşti care facilitează cooperarea cu mediul academic transfrontalier”, le-a spus jurnaliştilor Tudorel Toader.

Conform acestuia, în timpul întrunirii, care a fost găzduită de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, s-a discutat despre viziunea asupra cooperării universităţilor din consorţiu, precum şi despre colaborarea în cadrul proiectelor de schimburi academice, evenimente academice, cooperarea în domeniul cercetării ştiinţifice. De asemenea, s-a discutat perspectiva dezvoltării activităţilor educaţionale comune privind predarea comună, organizarea de masterate comune, în cotutelă.

Consorţiul celor şase universităţi a fost constituit în aprilie 2011 la Iaşi, când reprezentanţii instituţiilor partenere au decis să urmărească o serie de obiective comune, care vizau mobilităţi de studenţi şi personal didactic, realizarea în comun a unor proiecte de cercetare, didactice sau culturale, precum şi valorificarea în comun a resurselor logistice. AGERPRES