ISJ Bistrita-Nasaud mai are nevoie de inca aproape 100 de profesori

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud este in cautarea a inca circa 100 de profesori, pentru ca anul scolar 2007-2008, care incepe in cateva zile, sa poata debuta fara nicio catedra vacanta.
Potrivit inspectorului de mobilitate Elena Bors, intrucat au existat peste 500 de posturi libere in invatamant, sedinta publica din 11 septembrie nu a reusit sa rezolve problema in totalitate, motiv pentru care se cauta profesori pe ultima suta de metri.

Marea majoritate a posturilor libere sunt arondate scolilor din mediul rural, aflate in zone indepartate ale judetului, iar cererea cea mai mare este pentru profesorii de limbi straine.

Elena Bors crede ca singura solutie pentru a ocupa toate catedrele pana in 17 septembrie este de a-i contacta pe toti cei care s-au prezentat la examenul de titularizare din iulie, in ordinea descrescatoare a notelor obtinute, pentru a le oferi unul dintre posturile vacante.

“Incercam, pe cat posibil, sa aducem cadre calificate si abia apoi sa apelam la necalificati si pensionari”, a spus inspectorul scolar. In Bistrita-Nasaud au fost scoase la concurs, in acest an, 963 de posturi in invatamant, insa numai 133 au fost titularizate.