Prefectul de Arges este preocupat de acoperirea deficitului de locuri in gradinite

popa_ion.jpgPe 11 iunie, prefectul judetului Arges, Ion Popa, a avut o intalnire de lucru cu Inspectorul scolar general al ISJ Arges, Florin Gardin pentru a analiza problemele de actualitate din sistemul de invatamant preuniversitar.
O problema cu impact social major o reprezinta situatia locurilor la gradinitele din mediul urban, in special in municipiul Pitesti. La nivel judetean, unde functioneaza 487 gradinite cu program normal sau cu program prelungit, cu o capacitate totala de peste 20.000 de locuri, numarul de locuri in gradinite acopera numarul de cereri depuse de parinti .

Problemele apar, insa, in mediul urban, mai ales in municipiul Pitesti, unde pentru un numar total de 4893 de locuri, in 45 de gradinite, exista peste 7000 de solicitari de inscriere a copiilor la gradinita.

“Impreuna cu Inspectoratul Scolar si cu municipalitatea trebuie sa gasim solutii pentru a acoperi acest deficit de locuri in gradinite. Exista mai multe alternative pentru suplimentarea numarului de locuri, respectiv identificarea de noi spatii, infiintarea de noi grupe sau marirea numarului de copii la grupele existente”, a precizat prefectul Ion Popa. “Am convingerea ca, toti copiii inscrisi vor putea merge la gradinita in septembrie”, a mai adaugat prefectul Popa.

Au fost abordate, de asemenea, probleme de natura organizatorica privind examenul de titularizare, testele nationale si examenul de bacalaureat.

In perioada imediat urmatoare, prefectul Ion Popa intentioneaza sa aiba intalniri de lucru cu toti sefii serviciilor deconcentrate pe teme de interes general.