Cristian Adomnitei promite 5000 de miliarde de lei vechi pentru scoli

Prezent la Iasi la deschiderea noului an scolar, Cristian Adomnitei a promis ca la sfarsitul lunii septembrie se vor aloca de la Ministerul Educatiei inca 5000 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea scolilor.
Scolile vor beneficia de o finantare suplimentara de 5000 de miliarde de lei vechi de la bugetul Ministerului Invatamantului. “Am vizitat astazi o scoala din Halaucesti refacuta cu fonduri guvernamentale, dar si o scoala din Strunga,care inca mai asteapta sprijinul nostru. Am cunostinta de situatia reala a scolilor si stiu ce avem de facut in continuare. Vom aloca, prin hotarare de Guvern, spre sfarsitul acestei luni, 4000 de miliarde de lei pentru lucrarile de modernizare deja incepute si alte 1000 de miliarde de lei vechi pentru lucrari noi”, a declarat ministrul Cristian Adomnitei.

Acesta a mai spus ca impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, vor constitui bugete multianuale, care sa asigure finantarea investitiilor din invatamant mai multi ani consecutiv. Adomnitei a precizat ca de finantarea de 4000 de miliarde de lei vechi vor beneficia doar acele scoli unde s-au organizat licitatii si au demarat lucrarile. Restul de 1000 de miliarde de lei vor fi alocati pentru proiecte cu valoarea sub 250.000 de euro, pentru care nu se vor organiza licitatii.