Legile educatiei vor intra in dezbatere publica

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a anuntat ca in foarte scurt timp, pachetul de legi ale educatiei va fi spus dezbaterii publice pentru o perioada de 30 de zile, dupa care va fi depus la Parlament.
Ministrul a discutat, in cadrul consfatuirii cu inspectorii generali ai inspectoratelor judetene, si despre unele dintre prevederile acestui pachet de legi, in special cele referitoare la miscarile de personal din invatamant, precizand ca profesorii si directorii de scoli vor fi angajati de unitatile scolare, iar banii scolilor nu vor mai trece prin casieriile consiliilor locale. “Angajarea directorilor se va face la nivel de scoala, dar numirea se va face in urma concursului si a selectiei directorului de scoala de catre viitorul director al Directiei de Invatamant, cum se va numi continuatorul inspectoratului scolar”, a declarat Cristian Adomnitei.

Alte prevederi importante sunt finantarea unitatilor scolare in functie de numarul de elevi scolarizati, banii fiind alocati direct scolii si nu consiliului local, care i-ar putea folosi in alte scopuri. “Toate aceste schimbari vin sa ajute sistemul de educatie pentru a deveni cat mai performant, in conditiile Romaniei de astazi”, a adaugat ministrul Educatiei. Cristian Adomnitei s-a aflat, miercuri, la Galati, unde a deschis lucrarile consfatuirii inspectorilor scolari generali, manifestare ce se desfasoara pe parcursul a doua zile si la care participa 42 de inspectori scolari generali.