Inspectorii scolari pentru management se vor intalni la Moneasa

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) va organiza, in statiunea aradeana Moneasa, consfatuirea inspectorilor scolari pentru management si dezvoltare institutionala din intreaga tara, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Anisoara Stefanescu.
Potrivit sursei citate, la eveniment vor participa reprezentanti ai MECT, inspectorii scolari generali adjuncti care coordoneaza activitatea de management si inspectorii scolari de management, dezvoltare si evaluare institutionala.

La intalnire vor fi abordate teme precum prevederile noului pachet legislativ pentru domeniul managementului scolar, dezvoltarea profesionala a inspectorilor pentru management, stabilirea mecanismelor institutionale pentru introducerea progresiva a procedurilor, standardelor si indicatorilor de calitate in managementul scolar.

Un punct important al discutiilor il va constitui asigurarea capacitatii potentiale si operationale a unitatilor si institutiilor de invatamant preuniversitar in vederea realizarii standardelor si indicatorilor de calitate in domeniul managementului scolar.

Va avea loc si un concurs de portofolii ale inspectorilor de management si directorilor de scoala, precum si o expozitie de lucrari, studii, publicatii ale inspectoratelor scolare in domeniul asigurarii calitatii in educatie.