Sefii ISJ Olt, in conflict

Inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Olt, Gabriel Savu, a declarat ca este in conflict deschis cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si cu inspectorul scolar general deoarece fac presiuni pentru a-l determina sa plece de la inspectorat.
Savu, membru al PD, a sustinut ca este victima unui joc politic liberal, prin care se urmareste debarcarea sa de la conducerea ISJ Olt si prin care este fortat sa se intoarca la catedra.

El a spus ca o echipa de control de la MECT a invocat drept motiv pentru a-l determina sa plece de la conducerea ISJ Olt ca activitatea sa de sef al Departamentului inspectii scolare este foarte slaba. Saptamana trecuta, Savu a aflat ca a primit de la echipa de control ministeriala calificativul “nesatisfacator” pentru activitatea sa la conducerea ISJ Olt.

Acest calificativ nu ii mai permite lui Savu sa ramana la conducerea inspectoratului si nici sa mai ocupe vreo functie de conducere in sistemul de invatamant. El a spus ca a contestat calificativul acordat de MECT si ca, in cazul in care nu va primi un raspuns favorabil la contestatie, va actiona ministerul in instanta.
Despre relatia cu seful sau, inspectorul general al ISJ Olt, Nicolae Draghici, Savu a afirmat ca acesta “are un comportament specific lui Dinu Paturica, umil in fata celor mari si tiran cu cei mici”.
Gabriel Savu a sustinut ca a avut o activitate foarte buna la ISJ Olt si ca merita calificativul maxim.