Sediu nou pentru Inspectoratul Scolar Judetean Dolj

La Craiova a fost inaugurat noul sediu al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, care consta intr-o cladire moderna de 5.551 m.p. situata in centrul orasului si in care s-au investit peste 12 milioane de lei.
Inspectorul general al ISJ, Ersilia Oprescu, a afirmat la festivitatea de inaugurare la care a fost prezent si ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, ca lucrarile de constructie au inceput acum 15 ani, iar, la un moment dat, acest sediu parea o “Fata Morgana”. “15 ani de sperante, munca si intelegere din partea Ministerului Educatiei si a comunitatii locale au dat posibilitatea ca astazi sa poata fi inaugurat, in conditii optime, noul sediu al ISJ Dolj si al Casei Corpului Didactic. Evident, nu ne aflam pe un teren gol, pentru ca in fiecare din legislaturile anterioare, toti angajatii ISJ Dolj au pus, chiar daca doar cu sufletul, cate o piatra de temelie la acest edificiu”, a spus Ersilia Oprescu.

Ea a mai afirmat ca noul sediu gazduieste, pe langa inspectorat, si Casa Corpului Didactic si sindicatele reprezentative la nivel de ramura, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta in Educatie, Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, Unitatea Judeteana de Implementare a Proiectului pentru Invatamantul Rural, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic. Ministrul Cristian Adomnitei i-a felicitat pe reprezentantii ISJ Dolj pentru noua cladire si i-a cerut primarului Craiovei, Antonie Solomon, sa se implice mai mult in organizarea licitatiilor pentru lucrari de reabilitare a unitatilor scolare din oras, pentru ca cel putin doua obiective de acest fel – liceele “Obedeanu” si “Brancusi” – sunt in intarziere la acest capitol.