MECT finanteaza un proiect de campus si centru de cercetare

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat ca va sprijini un proiect, elaborat de Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) si Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” (UMF), referitor la construirea unui mare campus si a unui centru comun de biotehnica.
In centrul de biotehnica, ar urma sa se dezvolte activitati de cercetare si inovare unice in Romania, prin colaborarea a doua universitati. “Exista o intentie din partea UMF si UTCN de a dezvolta un nou campus cu sali de curs si laboratoare. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) va aloca toate sumele care vor fi solicitate pentru dezvoltarea acestui nou proiect. Pentru ca ar fi primul proiect de acest tip, combinat, din Romania si merita fara discutie finantat”, a spus Cristian Adomnitei.

Acesta a spus ca asteapta ca UTCN si UMF sa finalizeze procedura de achizitionare a terenului, precum si documentatia si avizele necesare acestui proiect. Constructiile se vor ridica pe doua parcele de la marginea municipiului Cluj-Napoca. “Acolo chiar se va face cercetare-inovare de cea mai inalta calitate. Nu cred ca se mai face asa ceva in Romania. MECT va cheltui atat cat i se va cere in acest proiect”, a mai declarat ministrul.