Tariceanu: “O majorare fortata a salariilor din invatamant ar risca sa distruga ceea ce s-a construit pana acum in sistemul educational”

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca o majorare fortata a salariilor din invatamant ar risca sa distruga ceea ce s-a construit pana acum in sistemul educational romanesc.
“Daca incercam sa intindem de elastic prea tare, pentru ca unii politicieni se gandesc ca vor fi mai populari facand promisiuni, riscam sa naruim tot ceea ce am construit cu migala in ultimii trei ani”, a spus primul-ministru. Seful Executivului a subliniat ca nu exista nicio rezerva in privinta maririi salariilor, atata timp cat exista resurse. “Vom avea in continuare grija de invatamant, dar vreau sa existe maturitate si responsabilitate pentru ca ceea ce s-a construit sa nu se darame”, a afirmat premierul Tariceanu.

De asemenea, primul-ministru a afirmat ca “investitiile in educatie trebuie completate de o reforma a invatamantului”, care, considera el, trebuie mai bine adaptat la evolutiile pe care le cunoaste Romania. Premierul Tariceanu a apreciat ca invatamantul romanesc trebuie sa treaca “de barierele psihologice si conservatoare”. “Invatamantul din Romania este inca unul de calitate, dar o adaptare i-ar prii, fara insa sa renuntam la anumite caracteristici care au dus la performante”, a spus primul-ministru.