Soft educational pentru invatarea limbilor straine

In cadrul editiei a XIV a Targului International Gaudeamus, in perioada 21-25 noiembrie a fost prezentat softul educational phase-6, destinat invatarii limbilor straine.
Creat in 2002 de studentul Daniel Gorin, phase-6 este un soft educational recomandat de peste 2600 de scoli in intreaga lume, numarand peste 280.000 de utilizatori.
phase-6 este de o metoda de invatare ce asigura fixarea informatiilor in memoria pe termen lung.

Astfel, se poate invata: vocabular, fapte, cifre, definitii, terminologie, formule, date si orice altceva continand articole formulate ca intrebare si raspuns. Repetitia frecventa ‚
Metoda de invatare are la baza “Curba Invatarii a lui Ebbinghaus” si „Taxonomia lui Bloom”.

Cercetarile au aratat ca doar aproximativ 20% din informatie este reamintita dupa memorarea initiala. Repetitia la intervale de timp crescute exponential intareste conexiunile in creier si “contraataca” procesul de uitare.

Sunt trei factori contribuie la succesul softului phase-6: un efect garantat in invatarea pe termen lung; interfata foarte simpla dar avand o structura si un design eficiente; aplicabilitate universala pentru aproape orice tip de subiect si grup de varsta / nivel de studiu. Conditia este introducerea sau importul cu regularitate de noi inregistrari (vocabular / termeni / fapte / etc.), studiul inregistrarilor cu regularitate si odata ce o inregistrare a ajuns in faza 6, nu va mai fi uitata.

Puteti descarca varianta demonstrativa a phase-6 de pe site-ul www.phase-6.co.ro.