Gradinita reabilitata cu fonduri guvernamentale la Sinaia

Gradinita nr. 2 din Sinaia, reabilitata cu fonduri guvernamentale, a fost redeschisa pe 7 decembrie.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat suma de 500.000 lei pentru reabilitarea acestei unitati de invatamant prescolar. Reabilitarea a constat in refacerea instalatiilor electrice si sanitare, inlocuirea canalizarii, a caminelor de apa, a bransamentului la apa si canalizare, crearea de noi grupuri sanitare.

Interiorul gradinitei a fost recompartimentat cu pereti din gips-carton, au fost montate pardoseli calde din polistiren extrudat si covoare din PVC termosudabile. Tot pentru izolarea termica, au fost montate ferestre din termopan. Gradinita dispune de o noua centrala termica, acoperis din tabla de tip Lindab, termosistem tip Baumit si mobilier modern. In curtea gradinitei s-a refacut in intregime gardul si urmeaza sa fie amenajat un spatiu verde.

Autoritatile locale sustin ca Gradinita nr. 2, pe care o vor frecventa peste 50 de prescolari, si-a schimbat complet infatisarea si spera ca schimbarile sa fie pe placul copiilor care ii vor trece pragul.

La redeschiderea gradinitei, MECT a fost reprezentat de secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, care a participat la inaugurare alaturi de prefectul Nicolae Alexandri si primarul Vlad Oprea.