Profesorii vor salariile pe decembrie inainte de Craciun

Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” ii solicita, intr-o scrisoare deschisa, premierului sa gaseasca o solutie pentru ca salariatii din invatamant sa-si primeasca drepturile salariale aferente lunii decembrie 2007 inaintea sarbatorilor de Craciun si Anul Nou.
Presedintele executiv al Federatiei, Marius Nistor, ii comunica, in scrisoarea deschisa, sefului Guvernului ca demersurile catre ministerul de resort nu au avut rezultatul scontat. “Argumente de genul deficit bugetar, risc inflationist, lipsa de fonduri nu mai sunt in masura sa ne satisfaca”, sustine Nistor.

El ii semnaleaza premierului ca dascalii nu vor avea ce pune pe masa de Craciun, in conditiile unui minim de 500 de lei pe ramura invatamant, a unei cresteri a preturilor la bunurile de consum cu o medie lunara de 1% si o scumpire a bunurilor alimentare cu pana la 15% fata de perioada similara a anului trecut.

“Nu va cerem sa acordati fiecarui angajat din domeniul nostru o prima similara cu cea a unui parlamentar, spre exemplu. Va solicitam doar sa gasiti resurse pentru ca al treisprezecelea salariu, precum si salariul cuvenit pe luna decembrie, sa fie date angajatilor din invatamant in timp util, pentru a putea intampina cum se cuvine, in conditii materiale cat de cat normale, sarbatorile de iarna”, se arata in scrisoare.