26 de microbuze pentru optimizarea transportului elevilor suceveni

Un numar de 26 de microbuze scolare noi au fost distribuite in teritoriu, in functie de prioritatile existente, a declarat adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu.
Astfel, aproximativ patru sute de copii nu vor mai fi nevoiti sa se trezeasca la ora 5 dimineata pentru a merge la scoala pe jos, cu caruta sau facand autostopul.

Pe lista de prioritati s-au aflat si localitatile cu scoli gimnaziale cu cursuri simultane, care astfel ar putea fi desfiintate iar elevii ar putea fi transportati la o unitate scolara cu invatamant normal. Este cazul scolilor din Silistea-Dolhasca (24 de elevi), Negrileasa-Stulpicani (20 de elevi), Valeni-Malini (36 de elevi), Holda-Brosteni (41 de elevi), Moara Carp-Moara (41 de elevi) si Costana-Todiresti (43 de elevi).

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a repartizat opt sute de microbuze scolare in acest an, dintre care 26 la Suceava. Anul viitor MECT va continua programul destinat optimizarii transportului scolar, prin repartizarea a o mie de microbuze in toata tara, Suceava urmand sa mai primeasca alte 25 de microbuze.