Colegiul National pentru Afaceri Interne s-ar putea infiinta in toamna

academia-politie.jpgColegiul National pentru Afaceri Interne ar putea deveni operativ in acesta toamna, daca lucrurile vor decurge bine, a declarat chestor prof. dr. Mihai Badescu, prorector al Academiei de Politie. “Vom supune Senatului universitar propunerea ca la nivelul MIRA sa se infiinteze acest Colegiu National pentru Afaceri Interne, care se doreste o replica a Colegiului National pentru Aparare si a celui de Informatii”, a precizat Badescu.
Pe de alta parte, el a mentionat ca profesorii care vor tine un curs de instruire la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” pe problematica Schengen, incepand din iunie, sunt de la Academia de Politie din Norvegia. Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a propus, la Academia de Politie, infiintarea unui Colegiu National de Afaceri Interne, dupa modelul celui de Aparare si al celui de Informatii.

David considera ca se impune ca MIRA sa aiba o structura de pregatire specializata pentru toti lucratorii sai, care sa adapteze si sa puna in acord noile responsabilitati si provocari in spatiul european cu ceea ce inseamna si trebuie sa aplice politistii de frontiera si jandarmii din Romania.