MECT cauta lectori pentru universitati din strainatate

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin Institutul Limbii Romane, va organiza un concursuri pentru ocuparea posturilor de lector de limba romana la universitati din Germania, Italia, Turcia, Spania, Israel si Croatia, se arata pe site-ului ministerului.
Sunt scoase la concurs posturi de lector la Universitatea din Heidelberg, Universitatea “Humboldt” din Berlin-Germania, Universitatea din Tel-Aviv- Israel, Universitatea din Pisa-Italia, Universitatea din Istanbul-Turcia, Universitatea din Alicante- Spania si la Universitatea din Zagreb-Croatia.

Pentru Universitatea din Heidelberg, Republica Federala Germania, cursurile de limba romana vor fi sustinute incepand cu semestrul II al anului universitar 2007-2008. Pentru celelalte posturi scoase la concurs cursurile de limba romana vor fi sustinute incepand cu anul universitar 2008-2009.

Candidatii trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, absolventi ai facultatii de limba si literatura romana, cadre didactice universitare din sistemul invatamantului acreditat si sa aiba contract de munca pe durata nelimitata. Se mai cere experienta in predarea limbii romane pentru straini, sa fie doctori, doctoranzi sau absolventi de studii aprofundate, sa aiba activitate didactica si stiintifica, sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala.

La cererea partii germane, candidatii trebuie sa cunoasca limba germana. De asemenea, la cererea partii israeliene, candidatii pentru postul de la Tel Aviv trebuie sa fie buni cunoscatori ai limbii engleze.