Fonduri pentru Scoala de Arte din Sfantu Gheorghe

Consiliul Judetean Covasna a alocat 200.000 de lei pentru finalizarea lucrarilor de reamenajare a Scolii Populare de Arte si Meserii din municipiul Sfantu Gheorghe.
Cladirea veche de peste 150 de ani, aflata in centrul municipiului, era extrem de degradata, motiv pentru care in urma cu aproximativ doi ani a intrat in reparatii capitale. Concomitent s-au realizat si lucrari de reamenajare interioara, creandu-se patru sali de cursuri si conferinte si doua camere de oaspeti, cu doua si patru paturi in podul cladirii.

La cererea conducerii institutiei, Consiliul Judetean a alocat 200.000 de lei pentru finisaje, instalatii interioare si decoratiuni, lucrarile urmand sa fie finalizate in decurs de aproximativ trei luni.

Consiliul Judetean, in subordinea caruia functioneaza aceasta scoala frecventata de zeci de artisti amatori, a stabilit si tarifele de inchiriere a salilor si dormitoarelor – intre 50 si 80 de lei de persoana cazarea pe zi si intre 150 si 200 de lei salile de conferinte. Incasarile vor constitui venituri proprii ale scolii, a precizat conducerea Consiliului, care in cazuri exceptionale va avea dreptul de a acorda scutire de la plata acestor tarife pentru invitati din tara si strainatate si pentru oaspetii altor institutii publice de interes judetean.