Aproape 3.000 de copii din judeţul Hunedoara vor merge la şcoală în clasa I

elevi_mici.jpgAproape 3.000 de copii din judeţul Hunedoara vor merge la şcoală în clasa I, unităţile de învăţământ fiind pregătite pentru începerea noului an şcolar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Claudia Anca.

În judeţul Hunedoara funcţionează 284 de unităţi de învăţământ, dintre care 111 sunt cu personalitate juridică şi au arondate alte şcoli sau grădiniţe.

“Şcolile sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi în noul an şcolar. În toate unităţile de învăţământ s-au desfăşurat activităţi de igienizare, ce vor fi încheiate până la începerea anului şcolar. S-au efectuat lucrări de reparaţii în 142 de şcoli”, a arătat reprezentanta ISJ Hunedoara.

Elevii de la Colegiul Tehnic “Dragomir Hurmuzescu” Deva şi Colegiul “Emanoil Gojdu” Hunedoara vor începe şcoala în clădiri reabilitate şi modernizate total, iar micuţii din oraşul Lupeni şi comuna Sântămăria Orlea vor merge la grădiniţe care funcţionează în clădiri noi.

Pe de altă parte, aproximativ 5% din totalul unităţilor de învăţământ din judeţul Hunedoara nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare, în principal pentru că nu respectă circuitele separate pentru copiii de grădiniţă şi elevii mai mari. Este vorba de 12 unităţi şcolare situate în mediul rural, a explicat purtătoarea de cuvânt a ISJ Hunedoara.

Conform datelor statistice, în judeţul Hunedoara sunt aşteptaţi să meargă la şcoală circa 60.000 de copii. AGERPRES